Αγιόκαμπος

agiokamposnew

ΘΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ ΑΓΙΑΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Εδώ, στη σκιά του Ολύμπου και του Κισσάβου, σε ακτίνα σχεδόν 60 χλμ. τα πυκνά δάση εναλλάσσονται με την αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα όπου μικρές, μεγάλες παραλίες με βότσαλο και άμμο, ερημικές, κοσμικές και άλλες με πλατάνια και φλαμουριές, προσβάσιμες ή μη, είναι πάνω στο νερό.

Στον Δήμο Αγιάς ανήκει όλη σχεδόν η ακτογραμή του Νομού Λάρισας από τον Αγιόκαμπο έως και το Στόμιο και βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του. Χαρακτηριστικό είναι το μπλέ χρώμα και η καθαρότητα των νερών της θάλασσας, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο το πράσινο του Κισσάβου με το γαλάζιο του Αιγαίου.

 

Χαρακτηριστικό στοιχείο της περιοχής είναι τα 13 χλμ συνεχόμενης αμμώδους παραλίας, από τη Βελίκα έως τον Αγιόκαμπο (η 2η μεγαλύτερη της χώρας) και απέχει 45 χλμ από τη πόλη της Λάρισας.

Το καλοκαίρι λειτουργούν πάρα πολλές οργανωμένες ακτές, τέσσερις από τις οποίες έχουν πάρει γαλάζιες σημαίες.

Από το Στόμιο έως τον Ρακοπόταμο ο επισκέπτης μπορεί να βρει την παραλία της επιλογής του, ενώ οι περισσότερες παραλίες είναι οργανωμένες, διαθέτουν ναυαγοσώστες, με οργανωμένα θαλάσσια σπορ.

Ο συνδυασμός της παρθένας φυσικής ομορφιάς, με την πλούσια ιστορική και θρησκευτική παράδοση, προσφέρουν πολλαπλά σημεία ενδιαφέροντος και μοναδικές διαδρομές στους επισκέπτες της περιοχής.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο τουρισμός στο Δήμο Αγιάς (όπου ανήκει ο Αγιόκαμπος) αναπτύσσεται και αυξάνεται μέρα με την μέρα καθώς είναι ένας τόπος που συνδυάζει καθαρές και μεγάλες παραλίες, μικρούς και μεγάλους κόλπους, γαλαζοπράσινα νερά και το πράσινο του βουνού που αγγίζει την θάλασσα. Είναι μια περιοχή που προσφέρει ευχάριστες και διασκεδαστικές διακοπές σε όλη την οικογένεια. Η θερμοκρασία κατά την καλοκαιρινή περίοδο είναι αρκετά αυξημένη (γύρω στους 35-40 ). Υπάρχουν περισσότερες από 25 οργανομένες παραλίες με beach - bar στον Αγιόκαμπο με ομπρέλες, ξαπλώστρες που μπορούν να σου προσφέρουν καφέ, ποτό, σάντουιτσ, σαλάτες κτλ. Έτσι, κάποιος μπορεί να περάσει τις διακοπές του στον Αγιόκαμπο και να ζήσει μοναδικές στιγμές γεμάτες ... "θάλασσα", στην ακρογιαλιά, σε μια φιλόξενη, δροσερή ατμόσφαιρα, με υψηλή αισθητική, πολυτέλεια και ξεκούραση. Επίσης μπορεί κάποιος να εξερευνήσει τον πολιτισμό και την ιστορία του Αγιοκάμπου ή απλά να χαλαρώσει στον ήλιο, όλα είναι άνετα και αξιόπιστα. Είναι ένα ιδανικό μέρος για διακοπές.

Αγιόκαμπος είναι η τέλεια επιλογή για τους επισκέπτες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Ελλάδα.

Ο Αγιόκαμπος διαθέτει παραλίες που είναι διάσημες λόγω των κρυστάλλινων νερών τους. Η πλειοψηφία των παραλιών είναι αμμώδης και καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Πολλές από τις παραλίες είναι βραβευμένες με "γαλάζια σημαία" για τα καθαρά νερά τους. Έτσι, το κολύμπι στα καταγάλανα νερά είναι μοναδική αίσθηση.

Είναι η ιδανική τοποθεσία για διακοπές, με ό,τι θα βρείτε σε ένα ελληνικό νησί. Είναι διάσημος για τις μοναδικές ομορφιές του, το αποτέλεσμα της συνύπαρξης των λόφων με πυκνή βλάστηση και τις υπέροχες, ατελείωτες παραλίες με λευκή άμμο και βότσαλα τον κάνει να ξεχωρίζει!!!!

Go to top